İdealsiz İnsan Dikensiz Kaktüse Benzer

Ulaşılmak istenen örnek, varılmak istenen gaye diye nitelendirilir ideal; bana göre hayatın sonuna kadar nasıl yaşayacağımızı belirleyen bir pusuladır, sen onu ortaya koyarsın o da senin gideceğin yönü belirler. Senin yolunda dik ve güçlü adımlarla ilerlemeni sağlar.
İdealler insanın yaşam belirtileridir, idealler insanın farkını ortaya koyar, yaşam standardını belirtir.
Mesela en büyük ideali kendini insanlara adamak olan birisini düşünelim, bu kişi sürekli insanlarla olmalıdır, bir yardım, bir paylaşım içerisinde olmalıdır. Amacına uygun da bir mesleği olursa onun mutluluğuna ulaşmak ne güzel, bu kişi çok mutlu bir hayat sürüyor demektir. Bir de o kişiyi masa başında sadece belgelerle uğraşırken hayal edelim bu durum onun için bir zorunluluktur eve para götürmek için katlanır ve mutluluğu yoktur, yani idealler ne yönde ise yaptıklarımız da o yönde olmalı ki sonuçta mutluluk olsun.


Diken, kaktüsün yaşam kaynağıdır, dikenler kaktüsün büyümesi gelişmesi için gerekli olan klorofili tutar. Bu dikenler olmasa kaktüsün gelişiminde sorunlar olabilir insanda öyle gelişim ve ilerlemek için ideallere muhtaçtır .
İdeal göz ardı edilmeyecek hassas bir noktadır.
Çalıştığım işlerde şuana kadar hiç mutlu olmadım çünkü idealim olan işler değildi çay ocağında çalışmıştım işe git eve dön işe git eve dön...
 Sonsuz döngü gibi bir yaşayıştı o zamanlar. 
Düşündüğümde idealime uygun bir iş olsa beş saat uykuyla durup o sonsuz döngü misali yaşayışa katlanırım çünkü bu benim mutluluk kaynağım, idealim.
Hayat böyledir ideal hepimizin mutluluk kaynağıdır.
Hepimiz belli bir noktadayız ve belli yerlere de ilerleyeceğiz.
Şu hayatta cesur olmak gerekir şüphe duymadan yola çıkmalı ve ilerlemeli kişi.
Tuzsuz yemek olmayacağı gibi idealsiz de insan olmaz.




İdeal ile ilgili iki güzel söz.
Konumu bitirirken hepimize hayatımızda başarılar diliyorum.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?