Kendini Kaybettiğinde, Kendini Nasıl Bulursun?

 Son zamanlarda yaşadığım ruh halinden mütevellit kendi içimde kaybolduğumu fark ettim. Hepimiz bazı zamanlarda bu durumu yaşıyoruz. Kaybolduğumuzda pusulası bozulmuş, yolunu kaybetmiş bir yolcuya dönüşürüz. Yolumuzu kaybettiğimiz içinde ulaşamıyoruz varış güzergahına. 

Hastalık, işsizlik, aile, çevre, dostlar, arkadaşlar... Daha birçok örnek verilebilir bu hayatta sorun yaşama durumumuzu ortaya çıkaran etken listesine. Yolumuzu kaybetmemiz aslında kendimizi kaybetmemizdir. Bu durum ortaya çıkınca da hayatımızın iplerini kendi elimizden kaçırmış oluyoruz. Bir yaprak misali savruluyoruz bir yandan öte yana...

 Farkına varmamız gereken nokta: Bu hayatta istediklerimiz her zaman olmayacak, bunun farkına varırsak yolumuz kolaylaşacak. Başka bir noktada istediğimiz hayatı her zaman yaşayamayacağız, yukarıdaki listedekilerden ya da başka nedenlerden dolayı sorunlar olabilir.

Peki biz kendimizi nasıl bulacağız?

Daha çok kendimize sarılarak. Koşullar ve şartlar ne olursa olsun daima kendimize sarılacağız. Hepimizin kendini bulduğu bir yeteneği vardır. Bunu biliyorsan daha çok onunla uğraş bilmiyorsan eğer bulmak için elinden geleni yap. Kendini bulman daha doğrusu seni mutlu eden yeteneğini keşfetmen seni bu hayatta hem başarılı hem de mutlu yapacaktır. Yenilirsen kendine, bunu hatırla, yeteneğini hatırla onu parlatmak için elinden geleni yap. Pırlantanın serüveni sana bir ders olsun.

Canın yanıyorsa gülümse ve yaşıyorum de.

Başarısız oldum diyorsan  yeteneğine inanarak, kendimi geliştiriyorum de.

Düştüysen kalk, canın yandıysa gül, ağlıyorsan şükret. Ne olursa olsun kendinden vazgeçme çünkü seni yalnızca sen ayağa kaldırabilirsin...






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?