Ellerini Sımsıkı Tut

 Bu hayat türlü zorlukların zuhur ettiği bir evrendir.  Doğruyu ararız, adalet ararız, sevgi, saygı, mutluluk... Aradıklarımız sonsuzdur. Aramadan bu evrenden geçen kişi bir kişi bile yoktur. Zorlandığımız anlar olur, yarışı bırakmak isteriz, kendimizi yere atıp sessizce çığlıklarımızı haykırmak...

Derdini söylemeyen derman bulamaz derler, evet derdi paylaşınca bazı şeyler değişebilir ama kimse seni de sen gibi anlayamaz, sana acı gelen bazıları için çok basit olabiliyor ya da tam zıttı. 

Dünya hayallerin kirli eller tarafından yıkıldığı bir şaibedir. Mucizeler onların ellerinden ortaya çıkmaz. Kendi mucizenin kendin inşa etmelisin. Sen zaten mucizenin bizzat kendisisin. Ellerini tut. Neyi istiyorsan ona ulaşmak için kalk ve harekete geç. Hassas kalbini ortadan ikiye ayır ve duygularını kontrol et. Kırılganlığını at üstünden. Karşındakinin zaaflarını kollayanlar vardır onların zaaflığı da bu aciz ahmaklığıdır. Umursama onları. Kimsenin yardım elini bekleme çünkü bunu bekleyerek ömrünü geçirirsen yitenlerden olursun. İpleri eline al ve aktif ol. Korkma adımların için, sen sadece onlar için hazırlıklı ol.


Duygu durumun değişir. İyi olur, kötü olur. Sana düşen ellerini sımsıkı tutman. Kimse senin elini tutmak zorunda değil. Hayatın amacı, amacını yaşatmandır. Yaşat amacını, kendini yaşat, ismini ve namını yaşat. Aşık Veysel'in dediği gibi "ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın"...

Hayat herkese altın tepsi ile sunmaz hayallerini, senin onu gittiği yerden alman gerekir. Bu mücadele hayatının sonuna kadar sürse dahi senin onu nereye gittiyse bulman gerekir. Bulduğun zaman yaşamaya başlamış olursun.

Güvenmek, en çok kendine güven ve kendini yarı yolda bırakma. Sev, say...

Son sözlerimi söylerken, ne olursa olsun kendinden vazgeçme. Düştüğün yerden ellerini tutarak kaldır kendini. Sev, benimse, kabullen, geçmişini affet, kabul et, özgür bırak ve sadece şuanı yaşa ve yaşat amacını.



Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Sağlığımız yerindeyse, herhangi bir sağlık sorunumuz yoksa, gerisi teferruattır. Gerisinin teferruat olduğuna ne zaman ve nasıl karar veriyoruz, sağlığımızı kaybedince. Sağlığını kaybeden birinin gözü hiç bir şey görmez. Sağlıklı iken önem verdiği her şey önemini yitirir. Önce sağlık, gerisi zaten geliyor.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Kesinlikle öyle sağlık olunca her şey oluyor, dediğiniz gibi sağlık olmayınca hayat zor bir hal alıyor. Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Saygılarımla...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?