Kaybolmak ve Yolunu Bulmak

Öncelikle herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sevdiklerinizle çok güzel bir bayram diliyorum.
Buraya en son 13 Mart günü yazımı yazmışım. Uzun zamandır elim kaleme gitse dahi yazımın sonunu getiremedim. Şimdi yeni bir ay ve günde yazımı paylaşmak istiyorum.
Kaybolmak, kişinin pusulasını, rehberini kaybetmesidir. Pusula da rehber de kişinin bizzat kendisidir. Hayatımızda her zaman işler yolunda gitmiyor, böyle zamanlar olunca da kayboluş başlıyor.

İnsan yitenlerin hüznünü yaşarken hayatında zorluklar oluyormuş. Şubat ayı bir dostumu yitirdiğim ay oldu olayın hüznü içimden zor gitti tam gitti diyemesem de. Bu olay benim içimde kaybolmama neden oldu. Olaylardan kolay kolay etkilenmem ama değer verdiğim zamanlar olunca durum değişiyor.
Bu hayatta olmaz diye bir şeyin olmayacağını çok iyi anladım çok yakın olduğun bile çok uzağın olabiliyor ötesi var mı?


-GÜÇLÜ OLMAK DUYGUSUZLUKTAN DEĞİL DUYGULARDAN DOĞAN BİR KUDRETTİR.

Şu zamana kadar gücün duyguları kontrol etmekten daha doğrusu bastırıp göz ardı etmekten geçtiğine inandım. Koca bir yanılgı artık kudretin duygulardan geçtiğine inanıyorum. Nasıl dediğinizi duyar gibiyim. Aşırı duygusallık kişiye temkin aşılar, dikkatli ol, şöyle yap gibi etkiler oluşturur. Kişi de bu sayede olaylara karşı dikkatli olur ve zamanla birikimlerinde farklılıkların olduğu açığa çıkar. Acı çeke çeke, hata yapa yapa doğrulara varır. İçi kan ağlar ama o bir yol bulur, içindeki azim onu hayata bağlar. Azim bir duygudur ve zamanını verimli hale getirmesini sağlar.
Takıntıya karşı tutumumuz olumsuzdur doğru, takıntılar hayatımızdaki en kötü alışkanlıklardır. Benim şahsi fikrim takıntılar başarıyı tetikler. Düşünceler takıntıyı oluşturur, duygularla beraber kaygı durumuna geçilir. Kişi bu durumu etkin kullanıp isabetli önlemler alırsa başarıya ulaşır.
Kendimden bir örnek vermek istiyorum, ben de takıntılı bir kişiyim olayı şöyle özetlemek istiyorum, birinin sorumluluğu olan bir durumu yapmaması ile bende oluşan takıntı ile beraber o işin peşinden sorgulama yaparak göz ardı edildiğini öğrendim ve işimi hallettirdim. O gün olaya girişmesem 10 gün sonra değilde iki üç ay sonra olma durumu olabilirdi. Demek istediğim takıntılar ve duygular dikkatli kullanılırsa başarı kaçınılmaz bir durum olur.  Bu dediğim benim şahsi fikrim.
Yolunu bulmak ışığını bulup onun peşinden giderek ulaşmaktır mutlak başarıya.
Işık insanın yeteneğidir, hayatını idame ettirme nedenidir. bizim birinci vazifemiz ışığımızı bulmaktır, ikincisi onu kutsamak, yüceltmek ve son olarak üçüncü vazifemiz bu ışık ile bir çok kişinin hayatına ulaşıp onları hayata kazandırmaktır.
Bunu başardığımızda hayat daha anlamlı ve güzel olacaktır.
Daima gücünün farkına var ve olanları umursama sen sadece yoluna bak.
Işığını kutsa ve ilerle...

















Yorumlar

  1. Güzel bir yazı emeğinize sağlık ancak güçlü olmanın duygulardan geçtiğini yazmışsınız buna pek katılmıyorum:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
      Yaşamımız bir serüven ve bunu yaşadığımız müddetçe anlayacağımızı düşünüyorum. Yaşadıkça anlayacağım, anlayacağız gerçek güce erişimin nasıl olacağını, benim yorumum sadece bir yorum hayat gösterecek bizlere nasıl olacağını. Tekrardan teşekkür ederim :)

      Sil
  2. yazınızı çok beğendim elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?