Pes Etme

Şu sıralar ki ruh halimden olsa gerek ki sık sık bu konularda yazıyorum.
Hayat öyle bir yer ki bizim pes etmemiz için türlü koşulları ortaya çıkarıyor bazen umutsuzluk kervanına katılmış yolcu misali peşinden koşuyoruz duygularımızın.
Büyük bir inatla peşinden koşmalıyız yolcusu olduğumuz yolun, bizi kabul etmeme ihtimali olsa dahi.

En çok da şu soru aklımı kurcalıyor uğruna hırs yaptığın, mücadele ettiğin gerçekten değer mi insanların hayatı ikiye ayrılır hatta üçe ilki mecburiyetten ortaya çıkan yol, ikincisi çalışarak elde ettiği yol üçüncüsü ise hayallerinin daha doğrusu egoya hizmet eden yol, hangisi daha iyi hangisi daha değerli olur diye sorarsam mantığım ikinci olan der hislerim ise üçüncüsü olsa ne güzel olur der hayat ise ilkini verir biz hayatımıza müdahale etmezsek.

Çalışarak başarılı bir öğretmen olmak için elimden geleni yapacağım inş bir gün o hedeflediğim alana ulaşırım ama tanınan bir yazar veya tiyatro ile kendimi ünlendirmeyi de çok isterdim tabi yaşanılan bambaşka oluyor ne kadar hayatımıza müdahale etsek de elimizden kayan çok şey oluyor.

Şunu biliyorum ki pes etmeyeceğim tek konu "yazmak" sürekli yazacağım önce kendime katkı sonra benim gibi düşünen kişilere etki bırakmak için elimden geleni yapacağım, çünkü düşünce yazıları insanı derinden etkileyen ve değiştiren bir etkidir "Bilinçaltının Gücü" adlı kitabı okuduğumda hayatımda bir çok şey değişmişti.



Hepimiz kendi hayatımızı keşfetmeli ve o yönde pes etmeden ilerlemeliyiz.


Kendi hayatına dokunamayan başkalarının hayatında etki bırakamaz önce kendi hayatında bir etki bırak ve sonra pes etmeden yolunun yolcusu ol.

Herkese güzel günler dilerim.



Yorumlar

  1. Nasuh Mahruki'nin "Kendi Everest'ine Tirmanmak" isimli bir kitabi var. Yazinizi okuyunca aklima o geldi bir an. Yazi yazmaktan vazgecmeyin lutfen, zira iyi yazilara toplum olarak ihtiyacimiz var. Hangisi dogru yoldur bilemedim ben de, ancak tek bir yol yok. Yasam suresince her uc yol da farkli anlarda ortaya cikiyor. Demek istedigim ucunu de yasiyoruz, hatta bazen kesisiyor bile. Yani ayni anda bile oluyor. Biraz da insan kendi ciziyor kaderini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğinizi düşününce gerçekten yollar birbiriyle kesişiyor olabilir. Kesinlikle insan kaderini şekillendirmede etkili. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang