Odaklanmak

Bugünkü yazımda odaklanmak ve düşünce üzerine yoğunlaşacağım.
Odaklanmak, büyük bir dikkatle işine yoğunlaşmak anlamını kullanabilirim ben.
Ben odağımı biraz takıntılı düşüncelere yoğunlaştırmıştım şu sıralar durum öyle olunca düşüncelerimde o yönde ilerledi.

Neye odaklanırsak düşüncelerimiz o yönde yoğunlaşıp şekilleniyor ve şimdi odağımı değiştirmeye karar verdim, günlerimi takıntılarla değil de kitap okuyarak, dil, okul dersleri, spor gibi alanlarda yoğunlaştırmaya karar verdim ve sadece bu konularda yoğunlaşarak düşüncelerimi de buraya çekmeyi planladım çünkü takıntılar insanın içini kemiren virüslerdir bu virüsleri yok etmek için bir çözüm gerekli ve bende çözümü böyle düşündüm.
Odak noktamı değiştirip, düşüncelerimi o konulara yoğunlaştırarak sorunlarımı yok etmeyi planladım ve bugün daha ilk günüm umarım bu konuda başarılı olur takıntılarım dan bir nebze olsun kurtulurum.
İnsanı durdurur takıntılar, okulda final zamanı yoğunluktan takıntılara fırsat kalmıyor günü de öyle yoğunlaştırmak takıntılara zaman ayırmayı engeller diye düşünüyorum bakalım ne olacak.


Her daim zorluk yaşamak zorundayız ki bu zorluklar olgunlaşmamızı ve hayatı daha kıymetli bir şekilde yaşamamızı sağlayacak.


Zaten düşünceden önemli bir şeyin olduğunu sanmıyorum.


Düşünmek çok önemli ama neyi nasıl düşündüğün mühim olan güzel düşünmek gerek.


Aynen şuan aldığım karar bu sözle hemfikir bende gelecek planı yaptığım bir konuda yoğunlaşmaya karar verdim. Umarım güneş ışınları yoğunlaştığım konuda başarı ışığını yakar ve başarılı olurum, oluruz.

Herkese hayatında daima mutlu olmasını, başarılı, huzurlu, sağlıklı ve hayat gayesiyle yaşamasını dilerim.

Yorumlar

  1. Düşünmek ve odaklanmak güzel ancak takıntılı düşüncelere çok fazla izin vermemek lazım. Zira bir şey takıntı haline geldi mi, hastalıklı bir yola giriş söz konusu olabiliyor. Yakın zamanda bipolar rahatsızlıkla ilgili bir dizi yazmıştım. Elbette sizin bahsettiğiniz takıntı bu tarz değildir :)
    Sağlıklı ve bol düşünceli günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim :) Bendeki takıntı yaşadığım olayları kafama takıyorum bazen olumsuz bir şey olur mu kaygısı yapıyorum şunu dedim niye dedim gibi.

      Sil
  2. Boşlukta kaldığımda daha çok takıntılarım oluyor, ama işlerim yoğun olunca düşünüp takılmaya zamanım kalmıyor. Bol iş bana daha iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde öyle. Yoğun olunca insan kendini dinlemiyor.

      Sil
  3. Düsüncenin gücü. Takintili olmak dogru degil ancak kararli bir sekilde hedefe odaklanmak cok faydali oluyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle yorumunuz için teşekkür ederim 😊

      Sil
  4. düşünüyorum öyleyse varım - Descartes. Gerçekten Düşündüğümüz kadar varız.

    YanıtlaSil
  5. Düşünmek , hedefler koymak, koyulan bu hedefler doğrultusunda var gücümüzle çalışmak sonunda da bu işin meyvesini almak en güzel şey. Ancak düşünmek ve takıntı yapmak arasındaki ince cizgiye de dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediginiz gibi dikkat etmek gerek.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?