Maske

Kelime anlamı olarak yüzü gizlemek, farklı bir şekle bürünmek olarak geçer ; benim tanımıma göre içinde kopan fırtınaları, üzüntüleri gizleyen kurtarıcı bir ifadedir.
Ben maskeyi ilk defa lise zamanında taktım çok kızdığım bir anda gülümseyerek cevap verdim ve karşımdaki şaşırarak ılımlı bir tepki verdi, onun benden beklediği sert bir tepki idi ona istediğini vermedim zaten en büyük prensibim karşımdakinin olumsuz beklentilerini asla yerine getirmem.




                                


Belki kötü algılanabilir maske iki yüzlü denebilir ancak buradaki amaç iki yüzlü davranmak değil içindeki durumu belli etmemek.
Ufak bir tebessüm ve sakince konuşmak, kim ne derse desin bana göre bu yöntem çok iyi tabi olumsuz kullanılmadığı müddetçe.
En çok şaka yapıldığında somurtur kızardım, şimdi ise gülüyorum somurtmuyorum tabi bu maske ile alakalı değil şaka kaldırma bilincimin oluşması ile alakalı.
Sevmediğimiz şakalarda somurtmak yerine kahkahalı bir maske takarsak hem insanlarla, hem şakalarla hemde kendimiz ile barışmış olacağız.
Ben asla insan yedisinde neyse yetmişinde de odur lafına katılmıyorum, huy değişir insan değişir ancak zamanla ve süreklilik ile değişir. Neyi değiştirmek istiyor isek maske ile pratik yaparak onu alışkanlık ile karakterimize dönüştürebiliriz.
Kızdığımızda gülelim, nefretimizi gülümseme ile sevgiye dönüştürelim...


Madem kızdın yine
Al eline maske
Sevgi ile gülümse
Koşarak ilerle
En iyisi gülümse



Sevgi dolu bol gülümsemeli güzel bir hafta diliyorum.

   

Yorumlar

  1. zaman zaman benimde karşımdakine duygumu belli etmemek için maske taktığım oluyor, karşımdaki kişiye kızıyorum ama onu bozmamak için gülümsemek zorunda kalıyorum, ardından kendime kızıyorum keşke gerçek olanı ona söyleseydin diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karışık bir durum söylemek bazen işe yarıyor bazen boşa gidiyor en iyisi sakinligimizi korumak. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ne güzel demişsiniz, kesinlikle insanın istediği takdirde kendinde değiştiremeyeceği bir huy olmadığı kanısındayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim :) Gerçekten öyle insan isteyince her şey oluyor.

      Sil
  3. Hepimiz zaman zaman maske takmak zorunda kalabiliyoruz...Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle düşüncelerine katılıyorum.Kendini korumak adına ve karşındaki kişiye istediği şeyi vermemek adına maske takıyoruz.Hatta bazen kendimize karşıda yapıyoruz...
    Bu yazılarını severek okuyorum ve aynı tarzda düşünüyoruz kardeşim :)
    Sevgiler, selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumun için çok sevindim İnci Abla çok teşekkür ederim :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  5. Çok güzel, içten bir yazı olmuş. Maske takacaksak da madem güleryüzlü maske takalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle :) Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?