Bu mu yani ?

Bugün itibarıyla iki haftalık final maratonu bitmiş bulunmakta, beş saat uyku dört saat uyku ile ayakta durmaya son artık :)
İlk defa bu kadar mutsuz bir sınav dönemim geçti nedeni çalışmamam ya da sınavların kötü geçmesi değil yapılan haksızlıklardı. Yüksek lisans hayali olan biriyim ve bazen bu sadece hayal olarak kalacak gibime geliyor ortalamam 2.43 ve 2.50 üstüne çıkarmak için kendimi zorlamama rağmen notumu artırmayı bırak 2.40 civarına gerileme ihtimali bile var.

İnsan bir emek harcıyor ve o emeğinin karşılığını umut ediyor alınan not öğrenme=kavrama=aktarma üçgeninde olsa da bazı kişilerin yaptıkları "kopya" tarzı hak yeme durumu moral bozucu oluyor ve bunun göz göre göre olması da ayrı bir fiyasko.
Kimsenin kopyasına karışacak ve yargılayacak değilim ama emek harcayanın önüne böyle emek harcamayanın geçmesi de moral bozuyor.
Çok saçma bir olay bu duruma canımın sıkılması da çok saçma ama insan garip hissediyor bu mu yani diyor bazende başkalarından aldığı bilgilerle kendisini bilgin göstermesi de ayrı bir garip.
Sonuçlar haftaya bugün belli olmuş olur ama tahminen belli neler olduğu, bakalım ne olacak?
En kötüsü de not ortalaması ile önüne geçip senin gelmen gereken noktaya onun gelmesi bu konuda baya doldum hatta sınavımda, sınavımdan çok onlara odaklanıp sınava girmeden asık suratla sınava girdim Allah tan sınavım da cevaplarımı çok etkilemedi.
İlk kopyamı beşinci sınıfta çekmiştim ve yüz almıştım öğretmenimin sözleri üzerine utanıp bir daha kopyaya uzak durmaya çalıştım üniversite hayatımda hiç çekmedim lise de daha çok kopya verendim sormazdım kimseye bu ne diye ya da bir yerlere yazmazdım ufak gözüken kul hakkıdır bu durum bana göre.
Bakalım mezun olurken ortalamam ne alemde olacak ben yine yds ve ales için uğraşlarımı bitirmesem de en çok kafama yatan rehberlik, dilimi geliştirip Çanakkale de rehberlik bakalım hayırlısı olsun.

Ufak gözükür
Söz bile
Kırılır 
Kalp bile

Sanmazsın 
Yaptıkların
Doğrunun 
Karşıtları

Sapma karanlıkla
Batağa
Mumla ilerle
Başarıya

Hak bil 
Hakla yaşa
Cayma pusulandan
Doğrundan

Olsun olanlar
Sapanlar
Dur sen yerinde
Umutla, huzurla


Bazen hocalara kızıyoruz çok zor soruyor diye aslında en hak ettiğimiz de o bence, kendinize iyi bakın güzel ve mutlu günler dilerim.


















 

Yorumlar

  1. Umarım hak ettiğiniz yere gelirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım herkes için öyle. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Birilerinin haketmediği notları kopyayla kazanması aslında hiç hoş bir durum değil.Çok önemli olmayan sınavlarda belki neyse de,sizin gibi artık insanın geleceğini şekillendirecek sınavlarda haksızlık diye düşünüyorum ben de..Ama etrafımız o kadar çok değerlinin değerinin anlaşılmaması ile dolu ki maalesef...
    Ben yine de umutsuz düşünmem😊Su akar yolunu bulur,dürüstlük mutlaka bir gün kazanır.Belki siz de çok iyi iş teklifleri alacaksınız ilerde kimbilir...Herşey gönlünüzce olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle değerlinin değeri anlaşılamıyor ve dediğiniz gibi umutsuz olmamak gerekli. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Üniverste ortamında ne yazık ki böyle sorunlar olabiliyor . Ben yatay geçiş yaptım ortalamam 2.96 dan 2.49 a düştü direk . Sizin gibi benim de hayallermden biri yüksek yapmak . Uğras uğraş ortalamayı biraz daha yükselt derken en son bitirme sınavı diye bişey çıkardılar . Bitirme tezim aa gelecekken , 4 yılda öğrendiğimiz bütün ana derslerden sınava tabii tutulduk ve bunun notunu da bitirme tezimize yansıttılar . Çoğu hoca notu kale almadı . Millet aa ile tez verdi . Benim hocam disiplinliydi bitirme notumu düşürdü . 2.56 ile mezun oldum . Hakkım değildi ama ne yazık ki kimsenin ne hak ettiğimizi düşündüğü yok ... Siz elinizden geleni yapın , gerisini boşverin . 😊 Her şey olacağına varır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle kimse kimin neyi hak ettiğini umursadığı yok ve bu durum çok üzücü oluyor.
      Bitirme tezinde başınıza gelenlere üzüldüm niye böyle oluyor onu da anlayamıyorum.
      Gerçekten her şey olacağına varıyor bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Benim çocuklarında önümüzdeki hafta bitiyor finalleri.Hepiniz emeklerinizin karşılığını alırsınız umarım.Kopya olayı üniversitede çok saçma geliyor ama yapılıyor demekki.Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız. Maalesef yapılıyor gerçekten yazık.

      Sil
  5. Emeğin karşılığını alamamak her koşulda insanı yıpratıp yoruyor. Hayatın her aşamasında farklı sınavlardan geçip, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bir müddet sonra yaşadıklarımızın çetelesini tuttuğumuzda üzüldüğümüz konulara değer mi aşaması en zorlu süreç oluyor çoğu zaman. Çoğu şeyin değmediğine zamana hükme demediğimize tanıklık etmek farklı gerçeklerle yüzleştiriyor.

    Umarım hayallerinize ulaşmanız kolay olur ve hiç bir şey için sıkıntı yaşamazsınız. Selamlarımla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel söylediniz. Hepimizin hayallerine ulaşması dileğiyle sevgilerimle :)

      Sil
  6. Emeğinin karşılığını almanı diliyorum, her türlü zorluğa rağmen inşallah hedeflerine ulaşırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) İnşallah ulaşırım ve emek harcayan herkes ulaşır :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?