Sorgulanmadan Yaşanmış Hayat, Tamamlanmamış Dizelere Benzer

Yaşamı ve yaşanacakları sorgulama fikrine daima sıcak bakmışımdır, insan kendi hayatını sorgulamalı ve bunun sonucunda adımlar atmalıdır. Şu sıralar çokça yaptığım şey ve maalesef yazmam dışında yaptıklarımdan pek memnun değilim.
Hayaller vardır ancak bazen bu hayallere ulaşılamaz ve rüzgarın estiği yöne gidersin bu sefer yeni hayaller kurarsın ancak onunda nedeni "bir işi hakkıyla yapmak" fikri üzerine şekillenir benim öyle oldu, en büyük hayalim büyük lütuf adına yazmak ve faaliyetlerde bulunmaktı ki yine o hayalim zirvede.

İçimden bir şeyler yapmak geliyor bir işe atılarak hayalime yönelmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı da bilmiyorum umarım böyle bir girişkenlik durumum olur okul zamanlarında daha doğrusu en etkili olmam gereken zamanda durmak sönük kalmak üzücü geliyor.
Sorgulamak çok güzel bir şey hayatını düzeltip değiştirmeni sağlıyor. Felsefe konusunda bilgili olmalı sorgulama gücünü geliştirmeliyiz.
Tamamen beğenmek, bağlanmak, sorgulamadan kabul etmek olmamalı, hayatımızda bize denilenleri anında yapmamalı sorgulayıp doğruluğuna göre yapmalıyız.
Bir bilgiye ulaşırken bir çok kitaba bakılıp irdelenip öyle sonuca varılıyor, sorgulamak eksik dizelerin tamamlanmasıdır.
Büyük lütuf düşünmektir düşünmekte sorgulamak.


100.Yayınımı paylaşmış oldum bu yazımla, destek olan herkese çok teşekkür ederim. Burayı, bu ortamı, sizleri çok sevdim, burada yazmak ayrı bir güzel tekrardan destekleriniz için çok teşekkür ederim :)
Vizelerin bitimi ile büyük bir rahatlama geldi umarım sonuçlarda güzel olur :)





Yazımın sonunda bir duyuru yapmak istiyorum şiir yazmayı geliştirmek için ayrı bir sayfada şiirlerimi paylaşıyorum http://hisvemurekkep.blogspot.com.tr/  şiir sevenler için fikirlerini öğrenmek için sayfaya beklerim :)

Yorumlar

  1. Atakan, sorgulanmadan yaşanan hayat anlamsız olsa da insan tüm hedeflerine de ulaşamıyor ne yazık ki. Hayal kırıklıkları da yaşamın bir başka rengi. 100. yazın için tebrik eder, bloğunun uzun soluklu olmasını dilerim. Sevgi ve selamlarımla, nice yayınlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hayal kırıklıkları da yaşamın bir başka rengi. Çok teşekkür ederim :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Malesef ben de çok sorgulamak yüzünden bir şey yapamayanlardanim. Sorgulamak gerekli tabi ama dozunu iyi ayarlamak gerekiyor😊 100. Yazını kutluyorum 😊

    YanıtlaSil
  3. Aslında öyle dozunu çok iyi ayarlamak gerekiyor. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Aklımız,fikrimiz var,düşünüp ona göre vermeliyiz kararlarımızı tabii ki..Kalbimiz ya da beynimiz her zaman yol göstericidir.!100.yayın kutlu olsun, bol paylaşımlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle ikisi bizim yol göstericimiz. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Güzel konulara değiniyorsun.Nice nice yüzlerce yazı yazarsın inşallah :))

    YanıtlaSil
  6. Sorgulamak ile ilgili ben de arada bir şeyler yazıyorum. Sorgulamak zihinsel gelişimdir ki zihinsel gelişim sonucunda yaşam da değişir. Sorgulamak başta da belirttiğin gibi başkalarının yaşamını ve üstümüze vazife olmayan şeyleri sorgulamak adı altında eleştirip müdahale etmek değildir. İnsanların sorgulamasını istemeyen güçlerin en korktuğu şey zaten budur: sorgulayan insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zihinsel gelişim sayesinde yaşamımızda değişiyor. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  7. 100 ün yazınını tebrik ederim 🙏 yine güzel bir konuya değinmişsiniz, sorgulamak güzel ama dozunu aşmamak ve zamanında yapmak kaydıyla. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle dozuna ve zamanına dikkat etmek gerek. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  8. 100. yazın hayırlı olsun, nice yüzüncü yazılara :)

    YanıtlaSil
  9. Tedavim, blog takiplerime sekte vurdu Atakan oğlum. Bu yazını, geriye doğru bir tarama yapınca buldum. En sevdiğim konu bu. Sorgulamak... Çok güzel bir yol tuttuğunu düşünüyorum. Böyle iyiyiz.

    İyi ki varsın, aramızdasın. Birbirimizden alacağımız çok şeyler var. Kutluyorum seni. Nice yüz yazılara diliyorum. Sevgiyle oğlum :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece Ablacığım :) Bu güzel yorumun la çok mutlu oldum :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?