Sabır En Büyük Güçtür

En çok imrendiğim kişilerdir sabır gücü çok olan insanlar, ben biraz tez canlıyım, aceleci bir yapım var bazende yaşananlara karşı dayanamama durumum.
Sabır çok önemli bir şey bunu her geçen gün daha iyi anlıyorum, normalde strese karşı uyguladığım çareler ile sabırlı olabiliyorum ama bana baskı ile bir şey yaptırıldığında bu sabır gücüm kayboluyor bu da aşırı stres haline dönüştürüyor insanı, sonuç olarak düşük enerjili bir yapı oluyor.
Şükür ki burası var enerjimin en yükseğe ulaştırdığı yer burası kendimi monotonluktan kurtarıp yeni dünyalara ulaşmamı sağlıyor.


Sabırlı olmak için ne yapabiliriz acaba?
-Galiba sorun yaşadığımız olaya karşı bakış açımızı değiştirmemiz önemli olabilir .
Şuan sabır konusunda eksik olduğum konuda bakış açımı değiştirmem işe yarar mı ya da bunu nasıl başaracağım?
-Bakış açımı değiştirmem için ilk önce zorla demeyi bırakmam lazım bunu istemiyorum demeyi de bırakmak bakış açısını değiştirmek için önemli, şuan fark ediyorum da ben bakış açımı değiştirmişim ama benim enerjimi düşüren kişinin enerjisini göz ardı etmişim, ben kendimi motive edip pozitif oldukça karşımdakinin benim ne düşündüğümü umursamadan konuşması (ki hayatta hep böyle şeyler olabilir kimse bizi memnun etmek için çaba harcamaz ve umursamaz da biz ne kadar umursamış olsak da ) benim moralimi düşürmüş, şimdi bu kişiye karşı sabırlı olup ona karşı da bakış açımı değiştirmem gerek belki karşımdaki bana moral vermek için öyle konuşuyor olabilir ya da üslubu öyle, en iyisi görmezden gelerek sakinliği korumak.
Sabır bütün başarılara giden yolda en büyük güçtür şuan şu satırları yazarken boşuna stres yaptığımı anlıyorum ve sabrın her şeyin ilacı olduğunu biliyorum.
İnsan düşününce kendi kendine çareler bulabiliyor sadece sakinliğini koruması gerekiyor.
Sabır için kendime tavsiye vermek istiyorum.

  • Bakış açımı tersime çevirmek.
  • Yaptığım işi gülümseyerek ve mutlu bir şekilde yapmak.
  • Çevre faktörlere çok kulak asmamak.
  • Sonucun başarı ile neticeleneceğini düşünerek, ona uygun davranışlar sergilemek.
Sabır için kendime verdiğim tavsiyeler benim gibi bazen sabır gücü azalanlara beğenirlerse bu tavsiyeleri öneririm.







Sizlerin  sabır ile ilgili tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.

Sağlık ve huzur dileğiyle...

Yorumlar

  1. Sabır gerçekten gençken pek dayanılır gibi bir durum değil Atakan oğlum. Onu, hayat çeşitli sınavlarına soktuğunda mecburen öğreniyorsun. Zira diğeri, yani sonuca hemen varayım endişe ve paniği; beklentiyi tehlikeye atmak olabilir. Sevgilerimle oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Ece Abla bazen dayanılır olmuyor ve çeşitli sınavlardan geçtiğinde öğreniyorsun. Yorumun için çok teşekkür ederim Ece Abla. Sevgilerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?