Halet-i Ruhiye

Şu sıralar en çok dinlediğim şarkı "kimseye etmem şikayet" ile yazıyorum satırlarımı.
Halet-i Ruhiye olarak yazdığım başlık ile ruh halimden bahsedeceğim bir yazı olacak.
Hayatımızda istemediğimiz durumlar olabiliyor bazen bu duruma yakınlarımız sokuyor bizi sanki yapımızdan haberleri yok gibi.
Hiç merakımın ilgimin olmadığı bir konuda beni gazlayarak kursa başlamama neden oldular tam da en yoğun olacağım bir yılda.
Kasım zorlu Kasım; okul sınavları, Ales, Açık öğretim sınavları bir de bu malum kursun sınavı üstüne stres bombası olan bir ben. Lise zamanında takılan bir lakap geldi aklıma "panikatakan" ne lakap, ama hakkını verirdim lakabımın ne kadar panik olmak istemesem de.
Okul sınavları ve Ales konusunda heyecanım yok ama kursun sınavı aslında çok basit bir sınav gibi gözüküyor ama yapımdan dolayı stresli oluyorum.

Kursu söylemek istemiyorum ya da söyliyeyim ehliyet kursu kolay gibi algılanıyor, yapılır deniliyor ama bilmiyorum hayatımda hiç ilgim olmadı ve ilk defa ilgimin pek olmadığı bir kursa gidiyorum, öğrenmeyi çok istiyorum ama stresli yapım elimi ayağıma dolaştırıyor.
Yoğun bir kasım ayı beni bekliyor ve morallerim ilk defa bu kadar yerlerde, kaça ayrılacağımı ve nasıl üstünden geleceğimi tam kestiremiyorum.
Koca bir HAYIRLISI diyerek şimdi moral aşılamak istiyorum kendime.
"Hayat engebeli bir yokuştur her zaman istediğin yollardan ilerleyemezsin, önüne mutlaka engeller çıkacak sen ise engellere karşı kendini bu kadar zayıf ve güçsüz hissedersen ilk engelinde yokuş aşağı olursun sana düşen kendine güven, kuşkularından arın ve yoluna bak. Heyecan insanı durdurur, geriye yöneltir heyecanından arınmalısın, öncelikle şunun farkına varmalısın : bu kalıcı değil o halde yoluna bak sadece ona odaklanıp merkezine onu alma sen kendine güven, yapacağım de ve başar , başarı arzulayan ve inananlarındır sen ona kuşkuyla yaklaşırsan o senden uzaklaşır. Şimdi tüm kaygılarını üstünden at ve rahatla derin bir nefes al bunu başaracağım de sonra da içinde yanan kaygı ateşini söndür yerine başarı ateşini yak ve başarmak için çabala. "

Bu moral verici sözden sonra rahatlamak için uğraşacağım, umarım rahatlayabilirim, bu kadar basit bir konuyu bu kadar abartmamalıyım ama yapım biraz stresli.

Bana Kasım ayında bol şans umarım kolay atlatırım. Herkese sevgi ve huzur dilerim.


Yorumlar

  1. Hepsi üstüste gelmiş ve gerçekten stres yapmakta haklısın.
    Insanları kırmayayım derken aslında zararı krndimize veriyoruz.Sende farkındasın zaten.
    Benim nazicane tavsiyem öncelikle okulla ilgili,geleceğinle ilgili sınavlara ağırlık vermelisin.Ehliyeti veremezsen bile tekrar girme hakkın oluyor diye biliyorum. Benimde ehliyetim yok.
    Cümlelerimizi olumlu ve güzel kelimeler üzerine kuralım kı hepsinin sonucu iyi olsun.
    Biliyorsundur ki çekim yasası var ve evrene olumlu enerjilerimizi yollayalım...
    Ablan tavsiyesi olarak gör lütfen ve kendine olan inancın hep tam olsun.
    Çok güzel yazan ve düşünen biribolduğunu yazdığın yazılardan biliyorum.
    Ertelemek yok etmektir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim İnci Abla :)
      Evet kesinlikle öyle çekim yasası var ve ona uygun kelimeler kullanmalıyız.
      Aynen bir kaç hakkımız varmış evet okul sınavlarım daha önemli ona odaklanmam gerek.
      Bazen inancım azalıyor kendime bu inancı artırmalıyım. Tekrardan bu güzel yorum için teşekkür ederim. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. Hayat hep böyle. Bazı zamanlar çok durgun, bazen çok yoğun geçiyor günler. Allah kolaylıklar versin :)

    YanıtlaSil
  3. Biz istesekte istemesekte panik yapabiliyoruz çoğu zaman. Bazen elimizde olmuyor tabi. Ama en nihayetinde hayat bizi buna zorluyor. Hayatın her evresinde farklı bir stres kaynağımız oluyor. Ve bu durumda biz ölene kadar devam edecek. O yuzden yapabildigin kadarini yap. Gerisini boşver. Başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle yapabildiğimiz kadarını yapıp gerisini boş vermek. Evet hayat bir mücadele ve ölene kadar da bu stres bizle olacak gibi en önemlisi en az zorlukla bu dönemi atlatmak. Bu değerli yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bu sıralar ben de aynı şekilde stresli bir dönemden geçiyorum, doktora için yabancı dili halletmem lazım, yüksek lisans tezim bitirilmeyi bekliyor, bahar döneminde ales sınavım var benim de ve hepsinin birleşimi stres, sıkıntı, gerginlik...

    Umarım hedeflerimize ulaşırız, emeklerimiz boşa gitmez ve dediğin gibi yılmayarak başarıya ulaşırız. O zaman sıvayalım kolları ve işe koyulalım :) Allah yardımcımız olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, inşAllah başarılı oluruz. Sana da bu yoğun döneminde başarılar diliyorum. Evet yılmadan başarıya ulaşırız umarım.

      Sil
  5. Hepimizin kişiliği farklı. Bize kolay gelen sana zor gelebilir. Çok normal. Sakin olmaya çalış. Elinden geleni yap, gerisini boşver Kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet elimden geleni yapıp sakin olarak boş vermem lazım, desteğin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Dilerim kolaycacık atlatırsın hepsini :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?