Yaşamak Nedir ?

Kendi kendime sürekli düşünürüm "yaşam neydi, yaşamak neydi?" der yanıtlar belirlerim.
Yaşamın çeşitleri vardır; amaçsız yaşamak, bir amaç için yaşamak, geçinmek için yaşamak, eğlenmek için yaşamak, bilim için yaşamak, çıkarları için yaşamak, çıkarları doğrultusunda her yolu mübah görerek yaşamak...

Daha sayamadığım bir sürü örnek, aslında hepsinin de toplandığı yer bir amaç için yaşamak, amaçsız yaşamak bile bir amaç için yaşamaktır .
Yaşamak en kutsal şeydir bunu iyi değerlendirmek gerekir.
Bana göre yaşamak sevgi ve saygıyı yaymayı amaçlayarak dini ve bilimi pusula tayin ederek yolumuzda ilerlemek ve yükselmektir.

Başkasının hayatına saygısızlık ve onun hayatını umutsuzluğa çevirmek en acı verici davranıştır.
Yaşamak ince bir çizgidir: doğrular ve yanlışlar.
Doğru yaşamak mühimdir her insanın doğruları da farklıdır normali de budur zaten ama yanlış hatalı davranışlar da belirlidir onlardan uzaklaşmakta yaşamın gereğidir.

  •           Yaşam bir okyanustur ya derinliğe gömülürsün ya da bir dalga olup farkını oluşturursun.
Aynı olanı yaparsan unutulursun ama farklı olur yükselirsen hatırlanır kalıcılığa ulaşırsın. Hatırlanmak torundan toruna bile olsa büyük bir lütuftur.
Şu hayatta her şey maddiyat değildir, gözünü bürüyen o şeyden uzaklaşmak gerekir çünkü insan doymayan bir varlıktır bir kere fazlasını istemek devamını getirir yaşamın doğasına aykırıdır bana göre bu hırslar. Ne kadar paran olursa o kadar fazlasını istersin, iyi amaçlar için istenen para konusunda bu yorumu yapamam ama paraya bakış çeşitlidir hayatı normal yaşama evresinden uzaklaştıran konu için böyle bir yorum yapabilirim sadece.




Sevginin, saygının, dostluğun ve umudun hakim olduğu bir ömür dileğiyle.
   


Yorumlar

  1. Amin diyorum dileğine. Yaşamayı çok güzel tanımlamışsın Atakan oğlum. Bu yaştaki erdemli düşüncelerini takdir etmemek imkânsız. Hayat yaşanmak içindir, şükredip doğru yolda gitmek en dürüstçe olanı ve vicdana yük bindirmeyenidir. Eline sağlık Atakan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim Ece Abla :) Böyle düşünmene çok sevindim :)

      Sil
  2. Dünyayı sevgi kurtaracak :) Ben,öyle inanıyorum :) Teşekkürler Atakan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Bencil insanları sevmem ama önce kendin için yaşamayı seveceksin. Mutlu insan çevresini de mutlu eder. Her yönümüzle birbirimizi sevmekten korkmayalım..Ne zaman insanları olduğu gibi kabul ederiz o zaman yaşamak daha zevkli bir hal alır. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Evet olduğu gibi kabul etmek önemli bir davranış.

      Sil
  4. Amin...Çok güzel yazmışsın.
    Emeğine sağlık,keyifle okudum

    YanıtlaSil
  5. Dileginize gönülden amin diyorum...Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...yazinizi okurken beynimde dönen dizeleri eklemek istedim... teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yazınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Blog keşfinden geldim başarıları yazılarınız var takipteyim :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Atakan Aksungur.
    Blog sayfamı ziyaret ederek izleyiciler eklentisine bıraktığınız profil resminizden yola çıkarak sayfanıza ulaştım. Beni takibe aldığınız için çok teşekkür ederim. Eskiden izleyiciler eklentisine bırakılan profil bilgilerinden ilgilinin sayfasına ulaşmak bir tık kadar kolaydı. Ama Blogger elinden geldiğince profil bilgilerini kısıtlıyor ve bloggerlerin birbirlerine ulaşmaması için elinden geleni yapıyor. Bu konuyu defalarca dile getirmeme rağmen, olumlu bir gelişme sağlayamadım. Google'nin amacını anlamak çok zor ama, tüm bu yapılan engelleme ve kısıtlamalar; bizleri Blogger'den G+'ya geçmemiz için yapılıyormuş gibi geldi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bilmek isterdim doğrusu.

    Yaşamak üzerine kaleme aldığınız makaleniz de çok güzeldi. Büyük bir keyif alarak zevkle okudum. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  8. Açıkçası bunu pek düşünmemiştim ama haklısınız diğer bloglara ulaşmak gerçekten zor ama G+ da güzel bir ortam gibi oradan topluluklara katılarak çoklu kişilere ulaşmak sosyal bir ortam gibi. Eskiden nasıl olduğunu bilmiyorum ama kısıtlanmış olması kötü olmuş.
    Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Yine alıntıyla başlıyayım Atakan.
    'Bana göre yaşamak sevgi ve saygıyı yaymayı amaçlayarak dini ve bilimi pusula tayin ederek yolumuzda ilerlemek ve yükselmektir.
    'Başkasının hayatına saygısızlık ve onun hayatını umutsuzluğa çevirmek en acı verici davranıştır.' Bu ikincisi benim hayatımın tam da rahat ederim ve dinlenirim dediğim günlerde başıma geldi. Şiirlerim bu umutsuzluktan çıkış aldılar hep. Daha da tam sızlanmalarını bitirmediler.
    Bu yorumuım ikinci olmuş. Fakat bugün tüm yazılarını okuyacağım. Çok güzel yetiştirilmiş ve doğruyu bulma potansiyeli olan bir gençsin. Ne mutlu ailene ve sana, etrafındaki herkese. Takdirlerimle oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim Ece Abla. İnsanların birbirine saygılı olmaları şarttır bana göre ve başkalarının hayatlarını umutsuzluğa çevirmeleri çok yanlıştır bence, sizin hayatınıza böyle bir etki yapmış olmalarına üzüldüm ama onlara inat böyle güzel şiirler kaleme almanız en güzel cevap.

      Sil
  10. Merhaba İnstagram da sizi takip ediyorum ama yazınızı ilk defa okudum.Emeğinize sağlık😊 Abone olmak mı gerekiyor izle düğmesi yok sanırım.Teknolojiden pek anlamıyorum,sordum ama kusura bakma.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) İzle düğmesi sol taraftaki yan menünün biraz alt kısımında idi sayfanın en üstünde de abone ol butonu vardı. Estağfurullah ne demek ne kusuru ben de blog düzenine zor alıştım hala anlamadığım çok yer var :) Sevgilerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?