Öfke Ateş Gibidir Ya Yanarsın Ya Susarsın

Öfke; engelleme, incinme veya gözdağı karşısında gösterilen saldırganlık tepkisi olarak nitelendirilir. İnsanın ruhsal dayanıklılığı sürekli değişir bu dayanıklılık en alt seviyede olduğunda öfke insanın ruhunu kaplar ve karşısındakine parlamasına neden olur. Çok yanlış bir durumdur ve bende çok yaşarım öfke nöbetlerini.
Bir örnek vermek istiyorum keyfimiz yerinde olduğunda moralimizi kimse bozamaz ani öfkelenmeler yaşamayız zaten bu öfkelenmelerin nedeni de keyfimizin bozuk olmasıdır.
Öfke en çok kişinin kendisine zarar verir, kişi istemediği hareketleri yaparak kendisine duyduğu saygıya zarar vermiş olur.


Şimdi birlikte öfkemizi alt etmek için büyük büyük bir mücadeleye girişelim ve sonucun bizim zaferimiz ile sonuçlanacağına inanalım.
İlk önce şunun farkına varalım mükemmel olamaz hiç bir şey ve istediğimiz her şey anında da olmak zorunda değil, dünya bizim etrafımızda dönmüyor bunun farkında olmalıyız.
Gelecek ile plan kurmayı bırakmalıyız şimdiye odaklanıp ona göre en doğru şekilde adımlar atmalıyız.
Sevgi ve saygıyı merkezde tutmalı herkesi sevmeli ve saymalıyız. Ufak tefek şeylere yüksek sesle müdahale etmek bize yakışmaz çünkü biz sevgi ve saygıyı öncelik kabul eden kişileriz.
Hiç kimseye bağırmaya, söylenmeye hakkımız yok ailemize de, dostlarımıza da.
Sakin bir şekilde konuşmanın önemini anlamalı ve öyle de davranmalıyız.
Şöyle bir düşünüş tarzı var ben de katılırım ona "yüksek sesli kişiler kale alınmaz" yüksek sesliden kastım insanlara bağıran, önem vermeyen kişiler.
Her sinir olduğumuz da, öfkeden bağırmak istediğimiz de duralım ve düşünelim "bu ben miyim, hayatını sevgi ve saygıya adamış ben bu muyum " deyip kendimizi kendimize getirmeliyiz.
Öfke öfkeleri doğurur bu da bizim doğrudan sapmamıza neden olur.
Sakin olmak için çok plan yapmamak gerekir, bir de insanlara şunu yap bunu yap demek insanı yıpratıyor yani akışına bırakmak rahat olmak gerekir.
Sabır öfkenin düşmanıdır sabırlı olmak öfkeyi alt eder.
Sabır seviyemizi artırmalı öfkeyi alt etmeliyiz hepimize öfkeyi bastırma konusunda başarılar diliyorum öfkenin ateşi ile yanmayalım, susup sabrın gücüyle huzura ulaşalım.



Maalesef öyle öfke en çok öfkelenen kişiye zarar veriyor bu yüzden sabrın gücüyle öfkeyi alt edelim.















Yorumlar

  1. Farkındalık çok önemli.Umarım sabırla öfkenin üstesinden geliriz.
    Blogunuzu takibe Aldım.Banada beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım geliriz. Yorumlara hakim değildim ondan geç cevap verdim kusura bakmayın.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang