Bu Kalıcı Değil O Halde Yoluna Bak

Hayatta türlü acılar yaşarız o acılar bizim durmamıza, başarısız olmamıza neden olur. Hepimizin hayatında bir takım sorunlar vardır önemli olan o sorunlara inat yoluna bakmaktır.
Bugün bu konuyu yazarken hayatımın değişik bir dönemine girdiğimi fark ediyorum çünkü yine bir mücadelenin arifesin de olduğumu biliyorum.
Hayatın özü mücadeledir zaten ve bu özü en doğru şekilde yaşamak gerekir. Kilo verdiğim zaman en çok "Ya şimdi Ya hiç" diyordum bu benim tılsımlı sözümdü ama şimdi daha farklı bir yola adım atıyorum. Bu yol başarı için adanmış bir yol.

Hepimizin başarmayı yürekten istediği hayalleri vardır, bazen bu hayallere öyle bir odaklanırız ki yolumuzdan alıkoyamaz hiç bir şey bizi bazen de en ufak bir şey bizi caydırıp vazgeçirebilir.
Şimdi şunun farkına varmamız gerekiyor her günün her olayın bir geçiciliği vardır önemli olan yolumuzdaki kararlılıktır.
Bir örnek vermek istiyorum başarılı bir kariyer yapmak isteyen kişi sadece gereği gibi çalışıp bir de olumsuz yorumlara, olaylara kulak verirse amacından soğur onların istediği kişiye dönüşmeye başlar ve hayalini kurduğu başarıdan adım adım uzaklaşır, bir de şöyle yapan kişiye bakalım gereğinden fazla çalışıp olumsuzluklara kulak vermeyen kişi o hayalini kurduğu başarıya ulaşır çünkü o yaşananların kalıcı olmadığının ve yolunun önemli olduğunun farkına varmış ve ilerlemiştir.
Başarılı olmayı isteyen kişilere engeller çıkabilir sözlü ya da bir olay şeklinde ancak onların hiç biri kalıcı değil o halde yoluna bakmalı kişi.
Bu hayatta şunun farkına varmalıyız yaşadığımız şu hayatta kimse kalıcı değildir lakin kendi hayatımızda biz yaşadığımız müddetçe kalıcıyız ve bizim hayatımızda kalıcı olmayan diğer olaylara takılmamak gereklidir.
Olumsuz yorumlarda, olaylarda şunu diyelim "Bu kalıcı değil o halde yoluna bak ", evet değil her şey geçiyor kalıcı değil bu yüzden sadece yolumuza bakmak gerekir.
Hayatını bir şeye adamış insanlara hayranımdır biz de o hayalini kurduğumuz başarılı hayata adayalım kendimizi.


İnsan ölür düşünceleri baki kalır diyerek çıktım yazmaya işte ölümsüzlük budur insan ölse dahi yazıları, eserleri bilindikçe, hatırlandıkça yaşamış olur.

Hepimize başarılı bir hayat diliyorum.


Yorumlar

  1. Teşekkürler..hedef belirleyip,hedefine ulaşmak için türlü fedakarlıklar yapan herkesin yolu açık olsun..sizin de..

    YanıtlaSil
  2. Bu konu önemli bir konu.Bugün akşam biz de facebook üzerinde kararlarımıza dair konuşacağız.Bu yazıyı okumak da iyi geldi bana :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :)
      Yorumunuz için bende teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Gerçekten önemli bir konu ve üzerinde derinlemesibe düşünülmesi gereken bir konu.
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bu değerli yazının okuyan herkesi motive edeceğine, pes edenleri tekrar harekete geçireceğine eminim. Olumsuz olaylar kalıcı değil ama bu yazınız burada kalıcı olacak ve okuyan herkes eminim faydalanacak. Emeğiniz tesekkür ederim. Sevgilerimle. Vesselam...

    YanıtlaSil
  5. Yorumunuz için çok teşekkür ederim böyle düşünmenize sevindim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Evet bu konu benim için çok önemli bir konu.
    Hayal kur iste hedef koy gerçekleştir ederim her zaman. Fakat böyle düşünmem yıllarımı aldı.Ben de kendini bir konuya adayan insanlara hayranım..
    Yazıyı keyifle okudum çok güzel yazmışsınız emeginize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel yorum için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang