Bir Farkımız Olmayacaksa Yaşamanın Anlamı Ne ?

Hepimiz bir şeyler için uğraşıyor, ter döküyoruz. Okulu bitireyim, bir iş bulayım, tatil gelsin, emekli olayım gibi bir sürü sözler harcaya harcaya hayatımızı geçiririz ama bu durum bana göre doğru değil, eğer bir farkımız olmadan yaşarsak  yaşamanın ne önemi kalır ki ?
Yaşam sınırlıdır bunun kıymetini bilmek gerekir.

 Herkesin bir yeteneği vardır keşfedilmeyi bekleyen, kişi o yetenekleri keşfetmeli ve hayatını o yönde ilerletmeli.
Mesleğiniz ne olursa olsun yeteneğinize uygun bir hobi bulmalısınız ve onu geliştirmelisiniz. Ben tarih öğrencisiyim ileri de inşALLAH öğretmen olacağım ama yazmayı asla bırakmayacağım çünkü yazmak benim hayat kaynağım ve farkımı oluşturan bir durum.
Sizde muhakkak yeteneğinizi keşfedin ve çekinmeden onu icra edin.
Hayatın akışına göre karakterimiz değişir olmadığımız kişiye dönüşürüz aynaya baktığımızda gördüğümüz kişi artık bir yabancıdır, içimizde ufak kalıntılar kalır değişmeyen , şimdi biz durum ne olursa olsun değişmeyeceğiz aynı kalacağız aynı kalarak farkımızı oluşturacağız çünkü aynı kalmak zordur ve bizi farklı kılan bir özelliktir.
Aynı kalmakla söylemek istediğim; hoşgörümüzü, sevgimiz, umudumuzu, inancımızı, sabrımızı azaltmayıp yoğunlaştırmak, bunları yoğunlaştırmak yerine azaltırsak eğer öfke , nefret, kin ve daha kötü duygular artabilir buna izin vermeyeceğiz değişmeyeceğiz ve farkımızı oluşturacağız.
Bu hayatta şunun farkına varmak gerekir hayat=mücadele, mücadele ise sabır ve umut gerektirir bu yüzden sabrımızı ve umudumuzu artıracağız.
Hayatımızın merkezine mücadeleyi eklemeliyiz ve böylece hiç bir şey bizi yolumuzdan alıkoyamaz ve moralimizi bozamaz çünkü merkezde mücadele ruhlu bir siz varsınızdır.

Hayatta başarılı olmamız ve yeteneklerimizle ilerlememiz dileğiyle.




Yorumlar

  1. güzel yazı tebrikler fakat bu blogun acil yardima ihtiyaci var gibi ne dersiniz gultasarim.blogspot.com galerimi gezin dilerseniz

    YanıtlaSil
  2. İnsanların isteklerinin sonu gelmez. Nekadar özveride bulunursanız o kadar kendinizi kaybedersiniz. Kendi karakterine uygun yaşayamayan insan ise mutsuz olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Yazıların hem içten hemde çok doğru.
    Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. 'Herkesin bir yeteneği vardır keşfedilmeyi bekleyen, kişi o yetenekleri keşfetmeli ve hayatını o yönde ilerletmeli.' Bu doğru, bazen de dışarıdan birileri fark eder bizdeki cevheri. Ya bir duygusuna dokunmuş ya da düşündüğü şeyleri yazıya dökmüşüzdür. En sağlıklısı fark edilmektir. O zaman daha emin oluruz yetenekli olduğumuzdan. Geriye kalan değerlendirmektir yeteneklerimizi, ürünlere dökmek taçlandırmaktır. Tespitlerin doğru oğlum.
    Şu cümlen çok güzel 'merkezde mücadele ruhlu bir siz varsınızdır.' Daha ne olsun. Düşüncelerine, aklına, eline sağlık oğlum. Başarılar ve sevgilerimle oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten fark edilmek daha sağlıklı gibi duruyor, yorumun için çok teşekkür ederim Ece Abla :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?