Başarının Gücü "Özgüven"

Öz güven; insanın kendisine olan güveni, sevgisidir. Hayatımızın akışında önemli olan en etkili şey öz güvendir. Bir ortama girdiğimizde, bir işe atıldığımızda, bir konuşmaya başladığımızda başlar öz güven, eğer öz güvenimiz dozunda ise rahat oluruz değilse zorlanırız.
İnsan neden rahat edemez ki diye düşünülse de bazen rahat edemiyor. Herkes biz gibidir yani kimse kimseden üstün değildir o halde çekinmeye rahat olmamaya gerek yoktur.
Herkesin farklı bir yapısı oluşu vardır ve herkes kendisiyken güzeldir çünkü aynı olmamak farklı olmak güzeldir.

Öz güven eksikliği; kendini sevmemek, beğenmemek, çevreden çekinmek, kendini yetersiz görmek gibi nedenler sonucu oluşur. Kişi önce kendini sevmelidir sonra başarıya karşı kendini layık görmelidir yetersiz olmayı asla düşünmemelidir çünkü insanda büyük bir lütuf var yapamayacağı hiç bir şey yoktur.
Çevre faktörü değişik bir faktördür bazen bende de böyle bir faktör oluyor ilk gittiğim ortamlarda  çekingen oluyorum ama bence bu durum anormal bir durum değil çünkü yeni bir ortam ancak bu durum sürekli olmamalı ve sosyalleşme ihmal edilmemeli.
Bir işe başlarken ondan korkarsak 1-0 yeniliriz ama ben bu işi yapacağım dersen 1-0 sen öne geçersin her şey bize bağlıdır.
Şunun farkına kesinlikle varmalıyız kimse kimseden üstün değildir bu yüzden çekingenliğe öz güvensizliğe gerek yok ve şunun da farkına varılmalı kimse ilk denediğinde kesin başarıya ulaşmıyor ilk yenilgide yapamam denilmemeli sürekli çabalamalı en iyi örnek Edison'dur bana göre.
Kendimizin farkına varalım ve öz güvenimizi yeterli olacak şekle getirelim.
Öz güven konusunun sonuna gelirken Ağustos ayında gittiğim kursta hocanın söylediği sözü paylaşmak istiyorum "Kendine güvenen bireyler olun dik durun ve yere bakmayın" çok doğru daima kendinden emin bir şekilde dik durmalı ve öyle ilerlemeliyiz.







Bu konuyla ilgili sözler ararken Helen Keller'ın bu sözüne ulaştım söz çok hoşuma gidince hayatını araştırmak istedim şimdi onun yaşamı hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.
(27 Haziran 1880 - 1 Haziran 1968) Helen Keller ABD'li pedagogdur. Bebeklik çağından itibaren kör, sağır ve dilsizdir. Engelleri olsa da daima başarmıştır, beş dil bilir, bisiklet, kano ve yelkenli ile geziye çıkmıştır, yüzmüştür, satranç oynamıştır, yazdığı makaleler ve kitaplarla engeli olanlara yardımcı olmaya adamıştır kendisini.
Azmin ve zaferin güzel bir örneğidir.

İyi ki söz araştırmış ve iyi ki bulmuşum bu kişiyi, şu hayatta hiç bir şey engel değil bize, engel olan tek şey düşüncelerdir.


2005 Hint yapımı bir film Helen Keller'in hayatı ve mücadelesinden esinlenerek yapılmış bir uyarlamadır. İzlemek isteyenlere tavsiye ederim.

Daima gülümsemek ve mutlu olmak dileğiyle sağlıcakla kalın.



Yorumlar

  1. Bu film,çok güzel bir film.Daha önce ben de önermiştim.Bir de bunun Türk versiyonu var.Mutlaka izlenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Çok yararlı bir yazı Atakan oğlum. Film seyredemiyorum vertigo hastalığımdan dolayı, belki kızıma seyrettirip anlattırırım. Teşekkürler oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim Ece Abla :) Geçmiş olsun bu arada :)

      Sil
  3. makaleyi keyifle okudum yüreğinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Zaten başımıza ne geliyorsa özgüven eksikliğinden ve kendimizi eksik görmemizden geliyor. Her insanda yetenek aynı değildir. Önemli olan yeteneğin ölçüsünde ilgi alanına yönelmen ve meslek seçimi yapabilmendir. Bu filmi izlenecekler listeme aldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Okuması keyifli ve faydalı bir yazı olmuş. Ellerine sağlık. Filmi izlemiştim ama esin kaynağını bilmiyordum. Artık filme başka bir gözle bakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Helen Keller'in sözünü araştırayım derken bu filmi bulup hayatını öğrendim gerçekten güzel bir film, güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Güzel bir yazı olmuş ve önerin için de teşekkürler, filmi izleme listeme aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yorumun için bende teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?