Kilolara Veda Günü

Herkese merhaba geçen hafta bugün bir etkinlik düzenlemiştim her hafta çarşamba bir özellik günü olacaktı geçen hafta olunca günüydü bugün kilolara veda günü olarak onbir aylık kilo verme serüvenimden bahsedeceğim. Spora başlamadan önce 117 kilo idim kendi başıma 102 kiloya ulaşmıştım ama yaptığım bazı hatalar sonucu yine kilo almış 107 olmuştum ve artık bir şey yapmalıyım dedim kilo alamam dedim ve 2 Agustus spora yazıldım ilk aya geçmeden önce bir resim paylaşmak istiyorum.



Şimdi birinci aya geçmek istiyorum.
Birinci ay: 107 kilo ile başladım ve bu ayin sonunda 99.9'a ulaştım. Bu ay sadece tatlıyı ayda iki kere yedim ve sabah yazildigim spora gittim akşamda bir iki saat yürüyordum ilk ayin sonunda yedi kiloluk bir değişim yaşadım.

İkinci ay: 99.9'la başladım ve spor düzenim aynı şekilde devam etti ancak sekizden sonra bir şeyler yeme huyum devam ediyordu. Cips, fıstık, hamurişi yiyordum ve bunları daha bırakamamıştım ama sporu fazla yaptığım için kilomu koruyup birde kilo veriyordum bu ayin sonunda 94.1'e ulaşmıştım.

Üçüncü ay: 94.1 ile başladım. Bazı günler tartildigimda az bir kilo aldığını görünce kilo alma korkum oluştu ve kahvaltıda hamurişi yemeyi bıraktım(bir tane poğaça yiyordum).
Kahvaltıda sadece bir dilim ekmek yedim o ay hiç hamurişi yemedim ama sekizden sonra yemelerim devam ediyordu. Bu ayin sonunda 92.4 olmuştum.

4.ay, 5.ay, 6.ay: 92.4, 91.9, 89.5 bu aylarda aynı düzenle ilerleyip kilo vermem ilk ay gibi olmamıştı olamaz zaten ama ben çok hırs yapmıştım bu ay bir iki kilodan fazla verecektim. Altıncı ayda bu kararı alıp sekiz düzenini oluşturmuştum sekizden sonra sadece yulaf yiyordum, cips, makarna, pilav, hamurişi, fıstık bunları yasakladım kendime sporu ve yeşilçay içmeyi artırdım bu ayin sonunda hedefine ulaştım ve 85.5'e ulaşıp bir iki kilodan fazla verdim.

Yedinci ay: Bu aya 85.5 ile başladım. Düzenim oluşuyordu artık o düzende ayda iki kere hamurişi, iki kere pirinç pilavı bunları azalttım onun dışındakilere az miktarda izin verdim bu düzen şimdiki düzenimin aynısı. Sporda son dörd ayımdı ve onbirinci ayda ayrıldığım ayda kilom 77.5'a gelmişti.

Şimdiki kilom 73.5 spor salonuna gitmesemde evde spor yapıyorum ve yürüyüşü aksatmıyorum.
Kendimi çok kısıtlamadan verdim kilolarımı cipste yedim fıstık ta ama onları yediğimde sporu artırdım yemek programını ona göre ayarladım.
Asla yapamayacağım demedim son halimi hayal ettim ve öyle ilerledim size en büyük önerim asla vazgeçmeyin. Bazı aylar kilonuz dursa bile siz daima inatla bir çare üretip kilonuzu verin. Ben en çok yulaf yolunu uyguladım.
Asla içinde şeker olan yiyecekler yemeyin ben asla almadım.
Icindekilere hep bakın şeker varsa almayın bir yıldır meyva suyu içmiyorum hazır olanları tabiki yoksa evde yapılmış olanları içiyorum çünkü sıfır şeker içine şeker atmıyorum.
Şeker ihtiyacını meyvelerden karşılıyorum muz, hurma en çok tükettiğim besinler.
Tatlı hissine iyi gelecek güzel bir tarif paylaşmıştım "hurmanın sürprizi" adında okumanızı tavsiye ederim.
Yeşilçay sevmeyenler içinde yeşilçay önerim vardı bence bir göz atın.
Pes etme, vaz geçme, hayal et ve başar.
Sormak istediğiniz sorular varsa sorabilir, yazmamı istediginiz bir konu varsa söyleyebilirsiniz.



Yorumlar

  1. Benim de 15 kg kadar fazlam var. Birkaç girişimde bulundum ama olmadı. Eşim de en sonunda benim için bir diyetisyenden randevu aldı. 29 Eylül'de ilk randevum var. O zamana kadar devam yemeye. :)

    Bu arada alt paragraflarda "yazmıştım bakın" dediğiniz konulara tıklanabilir bağlantı eklerseniz daha iyi olacaktır. Bunu Google Amca da sever. :)

    YanıtlaSil
  2. Bende öyle yapmıştım 2 Ağustosta tam karar vermiştim zayıflamaya o zamana kadar da çok yemiştim umarım kilo verme de başarılı olursunuz :)
    Ama başaracağınıza inanıyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?