Su Akar Yolunu Bulur

İnsan o kadar mutsuz ve yorgun olur ki hiç bir şey yapacak mecali olmaz, kıpırdamak dahi istemez. Hayat çok kısa olmayacak şeylere takılıp hayatımızı mutsuz etmek için çok kısa, şuana şükretmek gerekir mutlu olmak gerekir, şikayet ve memnunsuzluk tan arınmak gerekir çünkü şikayet ve memnunsuzluk mutsuzluk ve yorgunluğu doğurur, bardağın dolu tarafına değil de boş tarafına odaklanıp olduğumuz yerde saymamıza neden olur. Biz hedef bulup ona ulaşıp mutlu olarak yeni hedeflerle yolumuz da ilerlemeliyiz, bu olmadı deyip kendimizi yıpratmamalıyız.

Sorunlar yaşarız bazen bu sorunları ortadan kaldırmak da etkili oluruz ama her zaman bu durum da mümkün değildir ne demişler su akar yolunu bulur, bekleyip akışına bırakarak zamana bırakmalıyız olacakları.


Ne kadar planlar kursak da bir noktayı unutmamalıyız Allah'ın yardımını, o bize yardım ederse biz istediklerimize ulaşırız, bazen ulaşamamak sınavımız olsa da. Unutmamalıyız onun yardımı olmadan olmaz elimizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra tevekkül ile ona bırakmalıyız istediğimiz durumları.
Şükür ve dua en büyük mutluluktur, şükür bir teşekkürdür dua ise istemek , bu ikisi insanı bir umut halinde ayakta tutar.
En dayanamaz olduğum halde şu sureyi hatırlarım: "Sakın ümitsizliğe düşenlerden olma" -Hicr Suresi.
Ne olursa olsun dik dur pes etme, hayallerinin peşinden koş yapamazsın diyenler olsa dahi, hangi durumda olursan ol daima yukarı bak ve ilerle.
Karmaşık bir durum olduğunda bırak su yolunu bulsun sen onu izlemene bak.
Güzel ve mübarek günlerden geçiyoruz kalplerinizdeki dileklerin gerçekleşmesi dileğiyle.

İnsan düşünür bu büyük bir lütuftur kişi bunun farkına varıp farkını oluşturmalı, derinliğinde yatan gizli gücü keşfedip onunla okyanusta dalga etkisi oluşturmalı, kişi istemeli ve en donanımlı ben olmalı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?