Ertelemek Yok Etmektir

Yaşlılara ömür nasıl geçti diye sorunca; bir su gibi akıp geçti anlamadım diyenlerde var, dolu dolu yaşadım bütün hayallerimi gerçekleştirdim çok mutluyum diyenlerde. Amacı olan dolu dolu yaşar, ilk örneğimiz ise yaşamın yorucu monotonluğuyla hız trenine binen yolcu misali ulaşır son durağına bomboş bir ömürle.



Bir saat sonra, yarın, haftaya, seneye diye diye biter bu ömür, şuan yapın yarın ya da sonra değil, ertelemeyin çünkü ertelemek yok etmektir, şimdi istediklerinizi, kararlarınızı, hedeflerinizi, ideallerinizi, sizi siz yapmasını istediklerinizi yazın ve onları uygulayın yarın değil bir saat sonra da şimdi yapın sonra değil.

Kilo vermek isteriz pazartesi olsun bir deriz, pazartesi olur erteleriz sonraki pazartesi bir gün diyet yapar ertesi gün yine erteleriz sonsuz bir döngü misali erteleye erteleye uzaklaşırız hedefimizden. Benimde öyleydi bu ana kadar sürekli erteledim uzaklaştım ama sonunda neyi istiyorsam bir karar verip yaklaştım hedeflerime. Hayal edin ama sadece hayal etmek işe yaramaz bir de ona göre adımlar atın.

Ertelemek konusunda şöyle bir örnek vermek istiyorum sınava girecek bir öğrenci ders çalışmayı ertelerse bir de üniversite kazanmak gibi bir hayali varsa onu sadece hayal eder zor kazanır demek istediğim her şeyin bir kuralı vardır ve o kurala uyup anca sonuç başarıya ulaşır.

Size önerim hız trenine binip hayallerinizden uzaklaşıp yaklaşmayın son durağa, amaçlarınızı gerçekleştirip mutlu bir ömür yaşamanızdır.

Yorumlar

  1. Görüşlerine katılıyorum, insan amaçları uğruna bir şeyleri yapmalı. Güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Yaşamı ertelememek lazim, aksi taktirde yasami ıskalarsınız. Omur dedigin senin agladigin ile yakinlarinin agladigi zamanin arasidir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Sana İstediğini Vermiyorsa Sen Ona Ulaşacaksın

Saimdang

Mutluluk Kaynağı Nedir?